09 Ağustos 2018

Evde Sağlık Hizmetleri;  İhtiyacı olan bireylerin gerekli tıbbi hizmet ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında yapılmasıdır.Bu nedenle 2011 yılından itibaren Yalova Devlet Hastanesine bağlı Evde Sağlık Hizmet Birimi kuruldu.25.04.2017 tarihli Sağlık Bakanlığı makam oluru ile Evde Sağlık Hizmetlerinin birincil sunum yeri Kamu Hastaneleri Birliğine devir olmuştur.22.05.2017 tarihine karda Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Koordinatörlüğünde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ile birlikte yürütülen Evde Sağlık Hizmetleri, bu tarihten itibaren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı Genel Sekreterliklere devredilmiştir.İlimiz Yalova Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlanan Evde Sağlık Hizmetleri  Koordinasyon Merkezi 23.05.2017 tarihli Valilik Oluru ile Koordinasyon Merkezi, Koordinasyon Merkezine bağlı Devlet Hastaneleri ve İlçe Devlet Hastaneleri bünyesinde kuruldu.1 Devlet Hastanesi ,3 ilçe Devlet Hastanesi, 1 ADSM  olmak üzere toplam 5 birim olmak üzere Yalova vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.